Klarissza Blogja

Ezt látnod kell, még csak 3 éves ez a csepp kislány és…

Fejből tudja a periódusos rendszer összes elemét, és azt is, melyik mire való…

 

Hihetetlen…

 

Brielle édesanyjával vett részt az egyik leghíresebb amerikai esti műsorban, Ellen DeGeneres többmilliós nézettségű show-jában. A műsorvezető sorra mutatta Brielle-nek a periódusos rendszer elemeinek képeit, a kislány nem tudhatta előre, hogy melyiket fogja kérdezni. A legmegdöbbentőbb az volt, hogy a gyerek képről felismerte az elemeket, és utána arról is tudott beszélni, melyikről mit kell tudni.

 

Brielle

 

A jódról például pontosan tudta, hogy fertőtlenítésre használják, öli a baktériumokat, a káliumról pedig, hogy segíti az agyműködést, sok van belőle a banánban, sőt még azt is, hogy az agyból információt szállít az izmokba, azaz segít a mozgásban.

 

Brielle a képről felismerte a sokaknak teljesen ismeretlen franciumot is, a foszforról pedig elmondta, hogy olyan, mint a kamé­leon, változtatja a színét, és hogy sötétben meg víz alatt is képes világítani.

 

A csöppség azonban a történelemben és az aktuálpolitikában is otthon van. Tudta ugyanis az Egyesült Államok elnökeinek nevét, s az is kiderült, hogy a kedvence mind közül a most hatalmon lévő Barack Obama. Ennek egyszerű oka van, ugyanis, mint mondta, amikor született, ő volt az elnök.

 

Brielle end Ellen DeGeneres

 

Az már nem volt kérdés ezek után, tudja-e, hogy hány éves, hiszen azt a legtöbb kisgyerek tudja. A műsorvezető ekkor jegyezte meg szellemesen, hogy még a cipői is idősebbek nála. Brielle továbbá kívülről fújja az 50 amerikai szövetségi állam nevét, fővárosait, de ismeri az európai és afrikai országokat, illetve azok fővárosait is. Ellen kérdésére azt válaszolta, hogy olvasni ugyan még nem tud, de egészen jól ki tudja magát fejezni.

 

Amikor DeGeneres arra kérdezett rá, hogyan tud megjegyezni ennyi mindent, a csöppség azt felelte, hogy a „kicsi agyam emlékszik mindenre”. Kutyáját is az egyik elemről nevezte el, kedvence a lila, és még nem tudja, mi lesz, ha nagy lesz. Édesanyja biztos sokat foglalkozik vele, de úgy tudni, nem az internetről tanítja.

 

„Édesanyja elmesélte, hogy az állatokról és mindenféle tárgyról készült képeket ábrázoló kártyákat vett neki fél éve, azóta Brielle megállíthatatlan, minden érdekli, ami körülötte van.”– mondta a műsor házigazdájának a büszke mama.

 

Itt nézheted meg a videót:

Forrás: dailymail.co.uk; YouTube; Kép: Google
Klarissza

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!